Paardensportcentrum De Hondsrug Borger
”logo”
Warning: Undefined property: Joomla\CMS\Categories\CategoryNode::$link in /customers/b/9/7/manegeborger.nl/httpd.www/plugins/content/facebooklikeandshare/facebooklikeandshare.php on line 255

 

De pony's van mevrouw Smeenge

 

1 Alight

Alight: Een grote maat Welsh pony. De atleet van de manege. Ze kon snel en hoog springen. Ze had heel veel kwaliteiten, maar als een topatleet kon ze ook haar nukken hebben en dan kon ze volledig blokkeren. Dat gebeurde nog wel eens op wedstrijden, zeker als Windy ook mee ging. Soms kon je haar moeilijk aan de teugel krijgen.

 

2 Aron

Aron was een ruin en een grote pony. Hij kon op stal zeer chagrijnig kijken. En je moest wel goed oppassen, want hij wilde ook nog wel eens bijten, maar eenmaal onder het zadel was het de rust zelve. Hij liep een beetje statig.

 

 

3 Berry

Berry: de pony die in Borger een standbeeld zou moeten krijgen. Wie is nou niet op hem begonnen? Berry werd heel veel gebruikt aan de longe. Hij was een erg lieve pony. Maar pas op als je geen beginner meer was, want dan kon Berry nog wel eens moeilijk doen en zelfs bokken.

 

 

4 Bobby

Bobby was een roodbonte IJslander. Een pony met mooie gangen. Hij had vooral als hij goed werd gereden een heerlijke uitgestrekte draf en kon dan een enorm tempo maken. Ook hij kon koppig zijn. Hij sprong eens over een sloot heen, een haverveld in en was er met geen mogelijkheid uit te krijgen. Bobby was een sterke pony. Veel kinderen hebben ook op hem gereden. Springen ging niet zo goed. Ook liep Bobby wel voor de kar en in het span liep hij met Fritsje. Dat was wel een probleem, want het waren de grootste vijanden op stal. Maar als je deze twee voor de ar of kar had, had je geen probleem met het tempo, want ze naaiden elkaar goed op.

 

 

5 Bronsfee

Bronsfee:  een Welsh merrie die een tikkeltje nerveus was. Ze viel onder de grote maat pony, maar was wel wat aan de kleine kant. Je kon er fijn op rijden, maar het was geen springpony. Veelal stond ze alleen op stal. Ze was een echte alleenstaande tante.

 

6 CandyCandy: een Welsh pony. Eigen fok, volgens mij van Bronsfee. Qua kleur een prachtige pony met mooie blonde manen. Het leek haast een palomino. Haar echte naam was Golden Candlelight. Wel een grote maat pony, maar wat aan de kleine kant. Ze werd later een aardige stevige dame met een grasbuik.