Paardensportcentrum De Hondsrug Borger
”logo”

 

Borger schilderij G. Grolleman

 

Allereerst een schilderij uit 1963 van Van Dulmen Kumpelman. Het is geschilderd vanuit een positie in de Hunebedstraat. Aan het eind is de t-splitsing met de Hoofdstraat en daarachter de manege van mevrouw Smeenge. Aan het eind van de Hunebedstraat is links een deel van de Saksische boerderij te zien, met daarin de stallen en de slaapzaal voor de jongens. De boerderij werd in 1967 geheel door brand verwoest. De boerderij. Het gebouw dat links op de voorgrond te zien is, werd daarna tijdelijk gebruikt als stal en slaapruimte.

 

 

 

PLATTEGROND 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de situatieschets hiernaast zijn de plaats van de manege en de bijgebouwen schematisch weergegeven. Op de tekening staan zowel de stallen in de Saksische boerderij aan de overkant van de manege (tot 1967) als - bovenaan - de nieuwe stallen die in 1968 in gebruik werden genomen. De mesthoop linksboven naast de stallen verhuisde overigens later naar een stukje land buiten het dorp richting Drouwen.

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder kunt u op de topografische kaart bekijken hoe Borger eruit zag in de jaren 1815 tot heden. U kunt grasduinen in de jaren dat u zich Borger herinnert en de plekken waar u al dan niet te paard/pony bent geweest.

* Klik op opderstaand plaatje van de topgrafische kaart uit 1969.

* Type in het zoekvenster rechtsboven: Borger (de kaart wordt ingezoomd op Borger).

* Zoek met de schuifbalk links het gewenste jaar.

 

 

kadasterkaart 1969